neděle 18. prosince 2016

ADVENTNÍ NEDĚLE #4 │ ROZHOVOR SE SKUPINOU AMATER

Tak je tu poslední adventní neděle. Já jsem dlouho přemýšlela, jaký bych udělala článek. A pokud si pamatujete z minulého roku skupiny AMaTer, tak v pátek měli v jedné kavárničce Vánoční koncert.  Pokud jste nečetli první rozhovor bude ZDE . A já si řekla, že bych tam mohla zajít, udělat nějaké fotky a také jsem holky poprosila, jestli by neudělali opět rozhovor na tento blog. Minulí rok se vám velmi líbily, takže rozhovor je tady. Bohužel, jsem se na koncert nakonec nedostala, což mě velmi mrzí. Moc jsem se těšila, ale holky pro vás odpověděli na pár otázek, za což jim hrozně děkuji.


1) Jak a s  kým jste pracovali na svém cd?
Na prvním CD mají zásluhu kluci z DDT records. Druhé máme nahrané z poloviny, zbytek písniček je ve formě příprav. To druhé CD bude snad takové živější. V písničkách zazní cajon, basa a dokonce třeba i klavír. Jak už jsme zmiňovali, není ještě celé ani zdaleka hotové, proto se snad ještě ani nesluší o tom mluvit. (smích)



2) Jak jste se za ten rok ve své práci posunuli ?

To je poměrně těžká otázka. Tento rok byl hodně náročný. Od března jsme skoro nehrály, protože nás všechny čekalo ukončení studia. Plánovali jsme především léto. Hráli jsme skoro každý víkend. Párkrát se nám podařily i dva koncerty za den.
Na druhou stranu jsme do kapely přibraly další AMaTery - Kubu ( na basu ) a Jirku ( na cajon ), takže jsme se zase o trošku rozrostli a dodali jsme tím naší hudbě trochu jiný rozměr.


3)Co na vás říkají spolužáci ve škole a poznávají vás lidé na ulicích ?

Spolužáci o nás určitě říkají spoustu věcí, jako všichni spolužáci :D
Máme kolem sebe hodné lidi, kteří nás podporují ve všech situacích.
A ano, párkrát se stalo, že nás někdo poznal. Opravdu se stalo! Zrovna nedávno nám na přechodě zastavilo auto, jeden ze spolujezdců smotal okýnko a zavolal, že nám moc fandí a že drží pěsti. Tyhle věci v člověku vyvolají úžasný pocity. Ale zas se to nestává běžně. Navíc se hlavně pohybujeme ve Žďáře, kde polovinu lidí známe ze školy, kroužků nebo jsou to známí známých. Žďár je malé město, takže asi hodně lidí ví, že hrajeme, ale taky to hodně lidí neřeší. :)


4)Jak vás podporuje rodina?

Velice a ve všem, je to rodina a tak se to od ní možná trochu i očekává. To ale neznamená, že si toho nevážíme. Každý koncert, na kterém jsou naše rodiny, je mnohem zábavnější, protože to umí parádně rozjet a navodit atmosféru! :)


5) Jsou vánoce, a já se musím zeptat, jak je budete slavit?

Budeme je slavit doma v rodinném kruhu. Se salátem, kaprem a cukrovím. A pak se určitě během svátků někdy sejdeme i spolu i s naší partou a oslavíme to i v tom druhém "rodinném" kruhu. :)


6)Co si přejete pod stromeček?

My jsme se dostaly do té fáze, kdy už si pod stromeček moc věcí nepřejeme. Už jsme asi "starý báby" a spíš si přejeme prožít svátky v klidu a s lidmi, které máme rády. Ikdyž to zní jako klišé, ale už to tak prostě je. (smích)


7)Jaký nejkrásnější dárek jste kdy dostaly?

Tereza: Za mě asi když jsme jako malé holky se ségrou pod stromečkem našly kočičku. Dělala nám radost i několik let po těch Vánocích. Většina hraček už časem zůstala někde v koutě, kočka ne. :)
Marťa

8)Budete silvestra trávit spolu, nebo každá v rodinném kruhu?

Plány na Silvestra ještě nejsou 100%, takže uvidíme, jak to všechno dopadne. Ale určitě bychom se rády aspoň na chvilku viděly a ťukly si na "šťastnej novej rok". :)


9)Kde vás mužeme vidět příští rok?

No, určitě na nějakých koncertech, možná se nám podaří dokončit to CD, tak třeba i na křtu, to všechno uvidíme. Co se týká koncertů, o všech se však dozvíte na našich facebookových stránkách.

10) Co byste popřáli čtenářům na Vánoce?

Ať jsem všem splní to, co si přejou, ale ať o Vánocích nemyslí jen na věci, co na ně čekají pod stromečkem. Ať si užijí i to, že můžou být s rodinou a přáteli, přes rok k tomu tolik příležitostí není. :) A krásné svátky, hlavně klidné! :)

Holkám ještě jednou děkuji za krásný rozhovor. Po vánocích se určitě mužete těšit na článek , jak jsem prožila vánoce, co jsem dostala k vánocum a ke konci měsíce na fotky z celého měsíce..
 Nemím zapomenout, 
do 24.12. STÁLE TRVÁ VÁNOCNÍ GIVEAWAY, KTEROU MUŽETE NAJÍT 

Tak se mějte všichni hezky,
Teri  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jste hodní , že jste si udělali čas a okomentujete tento příspěvek.