sobota 24. prosince 2016

POLEDNÍ X-MAS ČLÁNEK



Ano, ano ,ano, já vím, že je na takovéto recepty asi pozdě, ale myslím, že tyhle recepty si můžete udělat přímo na Štědrý den, a budou vám trvat jen pár minutek.. Jak jsem vám v minulém článku slibovala, že tu bude jeden recept na ovesno-kakaové kuličky a i  horkou čokoládu.
První čím ale začnu nebude ani horká čokoláda ani ovesné kuličky. První bude Vánoční puč a tento recept bude pro 18+      



 Budeme potřebovat:

Džus si nalijeme do hrnce, přidáme nakrájený pomeranč, hřebíček, celou skořici a přivedeme k varu. Chvíli povaříme. Po chvíli vypneme sporák a ke konci přilijeme vodku nebo rum, ale nesmíme vařit, jinak by se nám vyvařil alkohol. Samozřejmě pro ty, kterým nebilo 18let, tak postačí jen džus se všemi přísadami až na rum nebo vodku.


Další recept je dlouho očekávaná horká čokoláda.Já miluju čokoládu a co vy?
Budeme potřebovat:
Do hrníčku si nalámeme čokoládu kterou máte rádi a přilijeme čtvrtku hrníčka mléka. Já použiji polotučné, protože u nás jiné nepijeme. Hrníček vložíme na cca 1min do mikrovlnné trouby. Hrnek poté vyndáme a směs pořádně promícháme. Pokud se čokoláda celá rozpustila, přilijeme mléko a už jen ohřejeme. Pokud ne, ještě na 30sekund dáme do mikrovlnky a necháme směr pořádně rozpustit. Můžete přidat šlehačku nebo skořici. S obojím je to super.

A poslední recept, který by měl být takovou zdravější alternativou cukroví, jsou ovesno-kakaové kuličky. Tento recept je asi ten nejjednodušší.

Budeme potřebovat:
Změklé máslo
Kakao
Ovesné vločky
Cukr moučku

Změklé máslo smícháme se všemi ingrediencemi a vytvarujeme kuličky. Ty potom můžeme obalit v ořechách, kakau, kokosu.Prostě v čemkoli co máte rádi.

Budu ráda, když mi dáte vědět, jestli jste nějaký recept vyzkoušeli, a hlavně jestli vám chutnal.. 
Mějte se krásně a krásné vánoce.
Teri

1 komentář:

  1. Mňam to vyzerá užasne ❤ aj tebe praje krásne vianoce a srdečne ťa pozývam na giveaway na mojom.blogu ;)

    OdpovědětVymazat

Jste hodní , že jste si udělali čas a okomentujete tento příspěvek.